Serebral palsili çocuklar için 15 günde 180 milyon adım atıldı.
Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nın ülke temsilcisi olduğu ve serebral palsili çocuklar için düzenlediği “Steptember” sosyal sorumluluk projesinin gönüllüleri, farkındalık yaratmak için yaklaşık 180 milyon adım attı.
Avustralya öncülüğünde 2011 yılında başlatılan ve 9 ülkede eş zamanlı gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi olan Steptember’a destek veren katılımcılar, 4 Eylül’den itibaren adımlarını serebral palsili çocuklar için atmaya başladı. 650 takımdan oluşan, 2 bin 157 gönüllü, yaklaşık 180 milyon adım atarak kampanyaya destek oldu. Projenin Türkiye gönüllülerinin sosyal çevrelerinden topladığı bağışlar ise 430 bin TL’yi geçti.
Steptember kapsamında toplanan bağışlar serebral palsili çocukların özel eğitim, tedavi ve rehabilitasyonlarında kullanılacak. Steptember projesi 1 Ekim günü sonlanacak; ancak bağış toplama kampanyası Ekim ayı boyunca devam edecek.
Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV)
Her 1000 bebekten 4’ü
Dünyada 17 milyon kişide görülen serebral palsi; duruşu ve hareketleri etkileyen, doğum öncesi, esnası ve sonrasında beynin hasar görmesi sonucunda oluşan fiziksel engellilik durumudur. Hareketleri etkileyen, kalıcı bir sorun olan Cerebral Palsy bebeğin 3 yaşına gelene kadarki gelişimi esnasında oluşabiliyor. Türkiye’de her 8 saatte bir serebral palsili bebek dünyaya geliyor.
Hareket bozukluğu ile birlikte görme, işitme, algılama sorunları ve epilepsi gibi farklı durumların da eşlik edebildiği serebral palsili bireylerde yapılan araştırmalara göre 4 çocuktan 1’i konuşamıyor, 3 çocuktan 1’i yürüyemiyor, 2 çocuktan 1’i zihinsel engelli, 4 çocuktan 1’inin epilepsisi olduğu gözlemleniyor